MURAT ERİZ

Subtitle

Some description text for this item

Kariyer:

İngiliz Erkek Lisesi( HighSchool) mezuniyeti sonrası lisans eğitimin İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünde tamamladı . Mezuniyeti Takiben Kurumsal Finansman alanında Yüksek Lisans Dersleri aldı . 1995 yılında Çalışma Hayatına Türkiye’ de Zihni Armatörlük Firmasında Finans Uzmanı olarak çalışmaya başladı Akabinde Türkiyenn önemli büyük Grupları olan Doğuş Grubu ve Şişecam grubunda Stratejik Planlama ve Finansman departmanlarında görev aldı.. Doğuş Grubundaki görevi esnasında Türkiyede VW Doğuş Finance Kuruluş çalışmalarında yer aldı.

2000 sonrası kariyerinde farklı bir bakış açısı açmak isteyen Murat Eriz, bu dönemden sonra edindiği tecrübeleri ve Kurumsal vizyonu ağırlıklı olarak Türkiyede Gelişmeye açık startup – scale up geçişini yapan kurumlara Yatırım yapmaya odaklanan Girişim Sermayesi Fonlarının Yatırımlarında C Level Finans Yöneticisi olarak görev almaya başladı. Bu Süreçte çok farklı sektör dinamikleriyle tanışma ve çalışma fırsatı bularak IT, Medikal Cihaz, Perakende, Havacılık Sektörlerinde çalıştı. Probil IT A:Ş , Step Halıcılık A.Ş, Orsem/Ortopro Medikal A.Ş, My Technic Havacılık Bakım A.Ş firmalarında CFO/VP seviyesinde görevler alarak tüm bu firmaların tüm Finansal Süreç Yönetimleri ile Yatırımcı Süreçlerini Yönetti.. Zaman İçerisinde sorumluluk ve yönetim alanları genişleyerek Satış ve Pazarlama haricindeki Tüm Destek Kadroların( Muhasebe, İdari İşler, IK , IT, Bütçe ve Raporlama, Operasyonel Kalite Süreçleri) yönetimlerinide başarıyla üstlendi. Bu gruplarda eş zamanlı İcra Kurulu Üyeliği Görevi ile Yönetim Kurulu Nezdinde Hissedar – Yatırımcı llişkileri dahil Şirketlerin Stratejik Yol haritalarına destekte bulundu.. Step Halıcılık A:Ş deki görevi esnasında firmanın İngilterede bir bağlı ortaklığının kurulması ve Finansal Yönetim süreçlerinide aktif olarak yönetti.
2012 Yılında Türkiye’nin en büyük 4. BPO firması olan Tempo BPO firmasına Genel Md. Yrd. Rolünde katılarak , o dönemde Tempo BPO’ya Yatırım Yapmış olan Japon Devi Mitsui Corporation firmasının Investment Division’un Yatırım süreçleri ve Yatırım sonrası Corporate Governance dahil firmanın stratejik yönetiminde yer aldı. 2018 yılında Tempo BPO içerisindeki Tüm Destek Kadroları ayrı bir firma tüzel kişiliği altında toplayarak kurulan Kurumsal Destek A.Ş ‘ye CEO oldu. CEO’luğu döneminde Kurumsal Destek A.Ş nin hem rekabetçi hizmet kalitesi ve fiyat şartlarında Tempo BPO ‘ya hizmet etmesini sağlarken aynı zamanda IK alanında Farklı Müşteri kazanımları ve Gelir Yaratımı hedeflerine ulaştı. Kurumsal Destek A.Ş deki CEO ‘luk Ve Yönetim Kurulu Üyeliği devam ederken , Grubun Startup’lara yatırım amaçlı inhouse kurduğu Magna Ventures Firmasının CEO’luk görevinide eş zamanlı üstlenerek hem yeni startuplar bulunmasında, hemde yatırım yapılan startup’ların Yeni Yatırımcı bulması sürecine katkıda bulundu.Bu yatırımlarından bir tanesi halen spinoff edilerek harici yatırımcı sürecine halen devam etmektedir.
2024 itibariyle ise aktif olarak Tempo BPO firmasının Yatırımcı süreçlerinden sorumlu Yönetim Kurulu Danışmanı olarak Çalışma hayatına devam etmektedir.

Kariyeri boyunca Finans Yönetiminin Tüm kademelerinde çalışan Murat Eriz, görev aldığı firmalarda 10- 110 Kişi arasında farklı büyüklükteki kadroları yönetti. Genel odak alanı ise Şirketin büyüme ve gelişimini desteklemek adına finansman stratejileri geliştirerek büyüme finansmanı projelerine öncülük etti, tüm Finansal Kurum ilişkilerini yönetti ve Stratejik karar alınmasına yardımcı olarak tüm bilgi üretim ve raporlama mekanizmalarının kurulmasına ve yönetilmesine liderlik etti.
CEO ‘luk görevlerinde ise Yönetim Kurulunun vermiş olduğu hedefler doğrultusunda Büyüme ve Müşteri kazanımı yönünde stratejik çalışmalar ve firmaların kurumsallaşma adımlarının vizyon olarak konulması ve yönetilmesi süreçlerine destek verdi.

Murat Eriz özellikle büyüme trendinde olan firmaların finansal yönetim süreçleri ve kurumsallaşma altyapılarının kurulması konusunda yaklaşık 30 senelik üst düzey tecrübeye ve farklı sektör dinamiklerinde knowhow’a sahiptir.

Sosyal Sorumluluk:

2019 yılında Ataşehir Lions Üyesi olarak Sosyal Sorumluouk Projelerine destek verdi.

Ali Murat Eriz’in üyesi olduğu STK’lar:

YÜD- Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği, GSYIAD 1905 Galatasaraylı İş adamları Derneği , KKSD 1905 Derneği Galatasaray Kültür ve Sanat Derneği

Sertifikalar:

UFRS standartları ve raporlama /Ocak 2000
Etkili Sunum Becerileri Ocak 2001
Grid Yönetim Becerileri Ocak 2001
Bütçe Teknikleri Ocak 2002
Şirket Birleşme ve Satın alma Stratejileri Ocak 2004
Liderlik Eğitimi Ocak 2008

Yayımlanmış Makaleler

Rus Ruleti- Doğan Medya www.Bigpara.com Haz. 2006
Kur Riski Tehlikesi- Doğan Medya www.Bigpara.com Haz. 2006

Eğitim

İstanbul Üniversitesi Kurumsal Finansman Yüksek Lisans 1992
İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme 1990

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/murateriz